maandag 30 december 2013

maandag 16 december 2013

Naionale Kerstmenu : Dessert - Soezenkerstboom

Geen volwaardig menu zonder een zoete afsluiter die helemaal in het thema past. Bouw een toren van versgebakken soesjes, gevuld met roompudding met sinaasappelaroma. Met de juiste versiering verander je het bouwsel in een smakelijke en speelse kerstboom. Het is een fantasierijke en overheerlijke afsluiter van een gevarieerd kerstmenu om trots te serveren. Iedereen eet een hoeveelheid dessert naar wens en wat overblijft van je feestelijk bouwwerk smaakt een dag later minstens zo goed.
De ingrediënten zijn voor een boom van ongeveer 60 soesjes.

De ingrediëntenlijst, het recept en de video van de aflevering van Dagelijkse Kerst waarin Jeroen dit originele soezenkerstboompje klaarmaakt vind je op deze pagina

Nationale Kerstmenu: Kalkoenrollade met veenbessen, appel, paddenstoelensaus en witloofsla


Begin met een heerlijke gehaktvulling met stukjes appel en veenbessen en verpak ze in lapjes kalkoenfilet en fijn ontbijtspek. Het is eenvoudig, mooi om te zien en bovendien erg lekker.  Om het hoofdgerecht compleet te maken komt er een eenvoudige roomsaus boordevol bospaddenstoelen bij, een simpel witloofslaatje en verse aardappelkroketten.

De ingrediëntenlijst, het recept en de video van de aflevering van Dagelijkse Kerst waarin Jeroen deze eigenzinnige versie van de klassieke kalkoenrollade klaarmaakt vind je op deze pagina

Nationale Kerstmenu : Tussengerecht - Zachte venkelsoep met pladijs en garnalen

Als tussengerecht zet Jeroen pladijsfilet op het kerstmenu, één van de smakelijkste platvissen en bovendien is de vis budgetvriendelijk. Jeroen legt de pladijsfilet in een zijdezachte soep op basis van venkel en voegt er lekkere grijze Noordzeegarnalen van bij ons aan toe om het feest compleet te maken.

De ingrediëntenlijst, het recept en de video van de aflevering van Dagelijkse Kerst waarin Jeroen dit heerlijk soepje klaarmaakt vind je op deze pagina

Het Nationale Kerstmenu : Koud voorgerecht - Rundertartaar béarnaise

Dit feestelijk koud voorgerecht is geïnspireerd op de bistroklassieker steak béarnaise. Jeroen bereidt een verse rundertartaar die hij serveert met een knapperige en smaakvolle sla, een eenvoudige dragonmayonaise en knapperig gebakken snippers aardappel.

De ingrediëntenlijst, het recept en de video van de aflevering van Dagelijkse Kerst waarin Jeroen deze rundertartaar klaarmaakt vind je op deze pagina




zondag 15 december 2013

Het Nationale Kerstmenu : 4 keer hapjes voor bij het aperitief

Een Kerstmenu vraag om een uitgebreid aperiritief en dus zorgt Jeroen voor 4 verschillende aperitiefhapjes:

*  kruidige bataatchips met guacamole
*  rozijnentoast met hazenpaté en perenmoes
*  viskroketjes van sardienen met een olijvendip
*  pompernikkel met verse kruidenkaas en zure haring

De ingrediëntenlijst, het recept en de video van de aflevering van Dagelijkse Kerst waarin Jeroen de 4 aperitiefhapjes klaarmaakt vind je op deze pagina

woensdag 11 december 2013

vrijdag 6 december 2013

Kippenbouten met champignons, dragon en pommes paille


Kippenbouten met champignons, dragon en pommes paille
Kippenbouten met champignons, dragon en pommes paille | Jeroen Meus
Er staat kip op het menu.

Enkele smakelijke kippenbouten verdwijnen in de stoofpot met veel witte champignons en een saus met tomaat en verse dragon. Jeroen serveert het kipgerecht met fijne frietjes.

Klik hier om het recept te (her)bekijken van de kippenbouten met champignons, dragon en pommes paille van Jeroen Meus.

dinsdag 3 december 2013