Snel naar

donderdag 17 augustus 2017

Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs


Op warme dagen lust iedereen een ijsje. Maak er meteen een bijzonder dessert van met een soepje van rode vruchten.

woensdag 16 augustus 2017

Thaise salade met kip, spitskool en omelet


Voor deze salade gebruik je heel veel groenten, glasnoedels, fijne reepjes omelet en stukjes kip. Met de pittige saus is het echt een fantastische maaltijd.

dinsdag 15 augustus 2017

Minestrone soep van zomergroenten en pesto


Een typisch Italiaanse soep boordevol zomergroenten. Ze wordt nog lekkerder als je er een lepeltje pesto bij geeft.

maandag 14 augustus 2017

Pasta met chipolata, tomaat en pecorino


Door worsten in plaats van gehakt te gebruiken, maak je het jezelf gemakkelijk. Je hoeft het gehakt niet meer te mengen of balletjes te rollen. Deze pasta is dus heel snel klaar.

vrijdag 11 augustus 2017

Mixed grill van vis met rijstsalade


Sardines op de barbecue is een van de lekkerste dingen die Jeroen kent. Het doet hem denken aan de fantastische vakanties in Portugal uit zijn jeugd. Hij geeft er gamba’s en zalm bij voor een mixed grill en een Mexicaans geïnspireerde salade van wilde rijst, bonen en paprika.

donderdag 10 augustus 2017

Kippengehaktballetjes met currymayonaise en gegrilde courgette


Als kind mochten Jeroen en co op ‘broodjesdag’ zelf hun broodjes beleggen met wat ze lekker vonden. Dat was altijd een beetje feest. Probeer deze versie een keer, met gehaktballetjes, currymayonaise en gegrilde courgettes.

woensdag 9 augustus 2017

Pastasalade niçoise


Een pastasalade is een klassieker en een salade niçoise ook. Je kunt de twee perfect combineren, zoals Jeroen in dit recept laat zien.

dinsdag 8 augustus 2017

Kippenbillen met krieltjes en groene salade


Kip met aardappelen en sla was zondagse kost bij Jeroen thuis, maar je kunt er natuurlijk ook een zomerse versie op de barbecue mee maken.

maandag 7 augustus 2017

Fishcake met wortelsalade


Viskoekjes zijn superlekker met een frisse salade van wortelen en komkommer. Jeroen besprenkelt de groenten met azijn en laat ze een tijdje marineren. De zuren zorgen ervoor dat alles gaart.

vrijdag 4 augustus 2017

Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes


De basis van deze ice tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. Geef er krokante nootjes bij.

donderdag 3 augustus 2017

Runderburger met chorizo en tomatenaioli


Deze burger is geïnspireerd op de Spaanse Pan Catalan. Het broodje wordt ingesmeerd met knoflook en tomaat en daarop komt een sappige runderburger met chorizo en Manchegokaas. Jeroen werkt het af met aioli, een saus op basis van brood.

woensdag 2 augustus 2017

Brusselse wafel met vanille-ijs en aardbeien


Op Jeroens laatste dag aan zee bakt hij Brusselse wafels en geeft er zelfgemaakt roomijs en aardbeien bij. De perfecte afsluiter!

dinsdag 1 augustus 2017

Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella


Deze gevulde pastaschelpen zien er bijzonder uit, maar eigenlijk is het een eenvoudig gerecht. De tomatensaus heeft wat pit door de chilipepers. De vulling van de schelpen is lekker smeuïg door de mortadella en de kaas.