zaterdag 13 april 2013

Consommé van ossenstaart


Consommé van ossenstaart
Consommé van ossenstaart | Jeroen Meus
Soep bereiden kan vaak in 1-2-3, maar voor een geslaagde heldere consommé van ossenstaart heb je een beetje geduld nodig. Het resultaat is eerlijke krachtsoep die meer dan de moeite waard is.

De staart van een rund is continu in actie, al was het maar als vliegenmepper. Het gespierde stuk vlees is de ideale basis voor een soep met geschiedenis. 

Alles begint bij een eenvoudige groentebouillon met de stukken staart. Om het taaie vlees te veranderen in een malse lekkernij moet je wel zo’n 4 uur geduld hebben. Nadien verander je de troebele bouillon in een heldere soep. Daar heeft één of ander genie ooit een truc voor bedacht, op basis van eiwitten en met behulp van een neteldoek.

Klik hier om het recept te (her)bekijken van de consommé van ossenstaart van Jeroen Meus.