dinsdag 5 maart 2024

Köttbullar - Zweedse gehaktballetjes


Köttbullar
Köttbullar | Jeroen Meus
Iedereen heeft ze wel al eens geproefd: de smakelijke, Zweedse gehaktballetjes met vossenbessen en aardappelpuree.

Jeroen maakt ze klaar op reis en probeert zo dicht mogelijk bij het originele recept te blijven. De Zweedse balletjes maak je met twee soorten gehakt. 

Jeroen gebruikte in Zweden gehakt van elend en varkensgehakt. Het elandgehakt kan je vervangen door puur rundergehakt of wildgehakt. Voor dit recept heb je ook allspice berry (ook wel piment of Jamaica-peper) nodig. De smaak doet denken aan een mix van kruidnagel, peper en kaneel. Als je geen allspice berry vindt, kan je het vervangen door een mengeling van deze drie kruiden om de smaak zo goed mogelijk te benaderen.

Klik hier om het recept te (her)bekijken van de Köttbullar van Jeroen Meus.